Известие

Collapse
No announcement yet.

Разкодиране на радио/навигация за Alfa Romeo 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
    Стефан имаше предвид,ако ЦД-то е Марели според мен
    Аха, разбрахме се на ЛС
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

е то темата е за това де .. не бях прочел всичко внимателно

а за компа в понеделник ще питам наште гурута в централен офис .. щом на БМВ помагат сигурно ще имаме и за Алфа

По темата :

По въпроса с разчитането на cd най-вероятно трябва да се почисти лещата, при мен беше така и не помогна почистващо cd. Разглобих внимателно модула отгоре и почистих лещата, и просвири. Моята кола беше заводски с касета и нямаше никакво окабеляване, но си взех един плюс от запалката и компа разпозна Connect NAV-a .. в менюто на компа ми се появиха Navigation и Telephone. Трип-а на Connect Nav-a проработи и започна да дава инфо. Ъпдейтнах фърма и вече свирим и MP3. Картите са гола вода, ама ако си на зор в голям град ще помогнат. Всичко записвах на 4х с Verbatim. Антените за GSM и GPS окабелих с универсален кит дето го продавам в работата и работят отлично. Всъщност в алфаоунъра има 3 теми дето са само за навито на 147 и има всичко с картинки и обяснения.

Като заключение бих искал да споделя, че Connect NAV-а си е морално одъртяла система на 10+ години и вариантите със CD и отделна навигация са много по-добре, да не говорим за ОЕМ дабъл диновете. Ако някой се е навил да прави тази интервенция като мен по-добре да се откаже.
      Last edited by DiStefano; d.m.y г., 07:31.
      Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
      Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Първоначално публикувано от AR28 Покажи съобщение
        Колега, при мен е същия номер абсолютно, вкарвам диск, но разликата е там че го изкарва, вкарах диск който да изчисти лазера, но не пак не проработи. Моя въпрос към теб е, как успя да извадиш цялата система, защото аз не успях!

Мерси
        В горните ъгли на системата има 2 дупки (във всеки ъгъл по една). Аз използвах 2 шестограма - вкарах късите страни в дупките и ги натиснах леко нагоре, за да удари контра. След това дърпаш леко към теб и системата започва да излиза (тя е на шейна). Като излезе малко, я хващаш с 2 ръце и я издърпваш цялата.

В общи линии е това.

---------- Post added at 09:40 ---------- Previous post was at 09:32 ----------

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
        Въпросната фирма вече се е преместила в пресечка на ул.Сребърна, точно зад бензиностанция 'ЕКО'.
        За моето оригинално МР3 стерео от 147-ца искат с последни договорки 30лв. за разкодиране. Става за около час.
        Отделно от това, благодарение на този бар-код, залепен върху корпуса на стереото/навигацията, може да се потърси код от производителя, което при мен става директно в сайта на Блаупункт, обаче аз нямам бар-код
        Мерси колега!

В момента колата е в сервиза на Bobo, но като излезе от там ще я закарам и до ул. Сребърна - тя и без това вече беше веднъж на тази улица за смяна на радиатор..

---------- Post added at 09:42 ---------- Previous post was at 09:40 ----------

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
        В нета има доста фри генериращи програми.Въпреки че почти винаги не вършат работа,пробвай.След това има специализирани форуми.Помоли там за кода.Има хора които използват професионални програми и помагат.
        След това напиши от кои град си.Има колеги които могат да те насочат към фирми които се занимават с това.Аз например знам в София.Има и в другите по-големи градове.Парите няма да са 160лв. а по-малко.Чак тогава ако не можеш да свършиш работа,отиваш при глупаците от милано моторс.

От София съм, колега..

Comment

Първоначално публикувано от stanlyman01 Покажи съобщение
          .....
          От София съм, колега..

Kuku ти е отговорил...успех!
          sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
            Kuku ти е отговорил...успех!
            Дам, дано Бобо успее да измисли нещо за това пусто радио, ако не - ще я водя на Сребърна

Мерси, колеги!

Comment

Първоначално публикувано от stanlyman01 Покажи съобщение
              Здравейте, Колеги!

Имам проблеми с радиото/навигацията на Alfa 147. Наскоро купихме колата и радиото беше блокирано - разбирайте че не "свири". Пробвах да вкарам диск - прие го, но не го завъртя, а сега не мога и да го извадя. Рових се из I-net и видях, че има програма, която ти дава кода за разблокиране на база на серийния номер. Извадих целия модул, но не видях стикер със сериен номер, явно е махнат или е паднал при предишни интервенции. Успях да намеря един стикер с нещо подобно на сериен номер под предния панел, но не съм сигурен дали е това. Прикачвам 2 снимки с номерата, които успях да намеря - марката е Sharp.
              Ще съм ви благодарен, ако можете да помогнете да го разблокирам.

Благодаря предварително.
              Аз имах проблем с кода на cd то ми. На мен ми помогна колегата PSAVOV. Обърни се към него, питай...

Comment

и аз имам същия проблем.трябва да разкодирам радио навигация на алфа GT.Тръгва и работи но само 15мин. и изключва и трябва пак да я включвам

Comment

Working...
                X